"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мексика посилить контроль імпорту української сталі

Вівторок, 8 січня 2013, 18:05

Асоціація виробників сталі Canacero закликала уряд Мексики прийняти захисні заходи для контролю над імпортом сталі з України та Китаю.

Про це йдеться в прес-релізі мексиканської асоціації, передає "УНІАН".

"Імпорт сталі на мексиканський ринок весь час буде збільшуватися, і в основному з таких країн, як Україна та Китай", - заявила асоціація виробників сталі.

"Недобросовісна конкуренція може призвести до зниження внутрішнього виробництва, а також знизить інвестиції в мексиканську сталеливарну промисловість, серйозність даної ситуації вимагає негайних дій з боку влади", - заявив гендиректор Canacero Сальвадор Кесада Салінаса.

Реклама:

Експерти Canacero відзначили, що за 11 місяців 2012 року імпорт готової сталевої продукції в Мексику з інших країн зріс порівняно з аналогічним періодом 2011 року на 29% - до 5,5 млн тонн, а імпорт промислових сталевих товарів - на 30,4%, до 2 млн тонн.

Україна за 11 місяців 2012 року, за даними Держмитниці, експортувала в Мексику металургійної продукції на суму 119,5 млн доларів, що становить 60% усього українського експорту в цю країну, а загальний тоннаж продукції металургії склав 220,1 тис тонн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: