Bank of America заплатить мільярди через збитки кредитора

Вівторок, 8 січня 2013, 12:28

Банківський гігант Bank of America погодився виплатити 10,3 млрд доларів великому іпотечному агентству Fannie Mae через збитки кредитора.

Виплата відбудеться в рамках досудового врегулювання претензій зі збитків, понесених Fannie Mae в результаті діяльності іпотечного кредитора Countrywide Financial, передають "Ведомости" з посиланням на Financial Times.

В рамках угоди Bank of America, другий за величиною активів банк США, виплатить агентству Fannie Mae 3,55 млрд доларів готівкою і викупить близько 30 тис іпотечних кредитів на суму 6,75 млрд доларів.

За даними мін'юсту США і прокуратури, система обробки кредитів компанії Countrywide Financial, яку Bank of America придбав в 2008 році за 4,1 млрд доларів, генерувала тисячі ризикованих іпотечних кредитів, які були продані найбільшим іпотечним агентствам Fannie Mae і Freddie Mac.

Реклама:

В результаті під час світової фінансової кризи в 2008 році за багатьма кредитами Fannie Mae і Freddie Mac були змушені оголосити дефолти на загальну суму понад 1 млрд доларів.

У зв'язку із збитками іпотечні агентства, які раніше працювали як приватні компанії з державною підтримкою, були націоналізовані.

У ході розслідування прокуратура встановила, що керівництво Countrywide було обізнане про порушення, однак не вжило заходів, а, навпаки, спробувало приховати їх.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: