Комісія США вирішила не штрафувати Google

П'ятниця, 4 січня 2013, 13:32

Федеральна Торгова Комісія США не буде штрафувати Google.

Після майже двох років вивчення діяльності Google американські регулятори прийшли до висновку, що офіційного розслідування щодо інтернет-гіганта починати не слід і сторони можуть домовитися без санкцій, пише CyberSecurity.

Як пише видання, для всіх конкурентів Google, і в першу чергу для Microsoft, подібне рішення - удар і крах практично дворічних зусиль з надання регулятору доказів нечесної політики інтернет-компанії.

Напередодні американська Федеральна Торгова Комісія заявила, що підводить підсумки 19-місячного розслідування щодо Google.

Реклама:

Протягом цього терміну компанія намагалася встановити, чи віддає Google неогрунтовану перевагу власним продуктам, штучно занижуючи результати конкурентів в інтернет-пошуку.

В підсумку, американські регулятори прийшли до того самого підсумку, який свого часу проповідувала і Google: якщо компанія і ставила в пошукових результатах на першому місці власні сервіси, то це було лише тоді, коли вони були об'єктивно краще конкурентів.

Голова комісії Джон Лейбовіц говорить, що в результаті розслідування були виявлені незначні спроби порушення конкуренції, основна причина, якою керувалася Google при зміні результатів, була турбота про якість пошуку в мережі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!