"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Робота адміністрації банку "Таврика" заблокована правоохоронцями

Четвер, 31 січня 2013, 16:08

Робота тимчасової адміністрації в банку "Таврика" заблокована співробітниками правоохоронних органів.

Про це повідомили у Фонді гарантування вкладів фізосіб, передає "Інтерфакс-Україна".

"У банку повністю паралізована робота тимчасової адміністрації", - сказала представник фонду.

За її словами, це може призвести до затримки з виплатами гарантованої суми відшкодування вкладникам банку: фонд навіть не має можливості зв'язатися з главою тимчасової адміністрації, яка заблокована в центральному офісі банку.

Реклама:

У фонді відзначили, що за непідтвердженими даними в діяльність кредитно-фінансової установи втрутилися співробітники Служби безпеки України, які діють на підставі певного судового рішення.

Як повідомлялося, правління Нацбанку 20 грудня прийняло рішення про віднесення банку "Таврика" до категорії неплатоспроможних.

Наслідком прийняття цього рішення стало призначення Фондом гарантування вкладів фізосіб тимчасової адміністрації, що було зроблено з метою вжиття заходів, спрямованих на врегулювання діяльності банку.

Як відомо, Нацбанк в кінці листопада 2012 року заблокував у банку "Таврика" 3 мільярди депозитів.

За даними НБУ, за перші 9 місяців 2012 року залишки коштів населення і підприємств на рахунках у банку "Таврика" збільшилися на 260 млн гривень, а загальний обсяг коштів клієнтів банку становить 2,9 млрд гривень.

Банк "Таврика" також з 10 грудня ввів добові ліміти на видачу готівки за своїми платіжними картками.

Як відомо, акціонером банку, який прямо і побічно володіє 10% і більше статутного капіталу банку на кінець звітного 2011 року є Анатолій Кобець.

Разом з тим, за даними ЗМІ, фактичним власником фінустанови є Сергій Цюпко - власник "Київського ювелірного заводу": в 2000 році став одним з акціонерів банку, в 2001-2002 роках очолив наглядову раду АБ "Таврика".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!