Столичні податківці вихваляються викриттям конвертаційних центрів

Четвер, 31 січня 2013, 11:56

Впродовж 2012 року податковою міліцією столиці зупинено діяльність 15 "конвертаційних центрів" із загальним "тіньовим" обігом в 2,5 млрд гривень.

Про це повідомив перший заступник голови ДПC у Києві - начальник управління податкової міліції Ігор Усик, передає прес-служба ДПС.

Як йдеться у повідомленні, протягом 2012 року співробітниками податкової міліції міста Києва було припинено діяльність 15 "конвертаційних центрів", до складу яких входило 125 фіктивних підприємств, із загальним обсягом "проконвертованих" коштів понад 2,5 мільярда гривень.

"При відпрацюванні підприємств реального сектору економіки, які були замовниками подібних незаконних послуг, до бюджету стягнуто більш ніж 173 мільйони гривень, крім того, у минулому році було порушено 59 кримінальних справ, у тому числі 56  -  за фактами ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах", - повідомляє прес-служба.

Реклама:

Вжиті заходи сприяли детінізації доходів підприємств реального сектору економіки, що в свою чергу, призвело до збільшення декларування та сплати податків у столиці.

Як зазначив Усик, ця робота продовжується і у новому 2013 році.

"У перші дні січня у Києві припинено діяльність відразу 2-ох "конвертаційних центрів", через які було "проконвертовано" понад 310 мільйонів гривень. Ймовірні втрати бюджету складають понад 50 мільйонів гривень. Під час обшуків у зловмисників вилучено готівку на суму близько 850 тисяч гривень, 54 печатки підприємств з ознаками "фіктивності", комп’ютерну техніку, документи, що використовувались у протиправній діяльності", - зазначив заступник голови.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: