"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Присяжнюк відправив Якубовича керувати зерновою корпорацією

Четвер, 31 січня 2013, 11:05

Новим головою правління Держпродовольчої зернової корпорації України (ДПЗКУ) стане екс-глава Аграрного фонду Ігор Якубович.

Про це пише "Комерсант-Україна".

"Причиною кадрових змін став майбутній перехід Якубовича на роботу в ДПЗКУ", - повідомило високопоставлене джерело в Мінагропроді.

Як пише видання, Якубович підтвердив, що переходить на роботу в ДПЗКУ.

Реклама:

"Це підвищення для мене. Я дуже ціную надану міністром високу довіру", - сказав він.

"Досягнута принципова домовленість про призначення Якубовича главою ДПЗКУ. Олександр Цібульщак, який з червня 2012 очолював компанію, вже звільнений і призначений замом", - уточнив співрозмовник.

За його словами, міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк "вирішив відзначити" Якубовича, який високо зарекомендував себе на посаді голови АФ.

"Він впорався з укладенням форвардних контрактів по зерну для фонду. Його досвід необхідний ДПЗКУ, який 28 грудня отримав 1,5 млрд доларів від Експортно-імпортного банку Китаю на закупівлю зернових", - уточнив чиновник.

За словами пана Якубовича, крім згаданих 1,5 млрд доларів контракт з китайською стороною передбачає надання ще по 300 млн доларів протягом 5 років.

"Ці кошти планується направити на будівництво нових портових і лінійних елеваторів, закупівлю залізничних вагонів-зерновозів та інші проекти з логістики. Розглядається також варіант створення власного флоту", - уточнив він.

На сьогоднішній день ДПЗКУ об'єднує два портових елеватори (в Одесі та Миколаєві), 24 лінійних елеватора, 18 комбінатів хлібопродуктів, 17 борошномельних підприємств, 1 круп'яної і 2 комбікормових заводи.

Як відомо, 30 січня Кабмін звільнив Якубовича з посади голови Аграрного фонду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: