Економіка США почала скорочуватися

Четвер, 31 січня 2013, 10:49

ВВП США за підсумками четвертого кварталу 2012 року впав на 0,1% у порівнянні з третім кварталом.

Про це пише "Лєнта.ру" з посиланням на Bloomberg.

Як вказує агентство Bloomberg, такий результат виявився набагато гіршим за очікування аналітиків, які припускали, що ВВП зросте на 1,1%. При цьому коливання оцінок було від 0,3 до 2,1% зростання: ніхто з 83 опитаних економістів не очікував скорочення ВВП.

"Результат американської економіки виявився гіршим з другого кварталу 2009 року, коли вона все ще перебувала в рецесії. У третьому кварталі 2012 року було зафіксовано зростання ВВП в 3,1%", - говориться у повідомленні.

Реклама:

У звіті Бюро економаналіза підкреслюється, що дані по останньому кварталу 2012 року мають попередній аналіз. Більш точна оцінка буде опублікована 28 лютого.

Тим не менш, вже зараз в бюро підрахували, що падіння ВВП пов'язано в першу чергу зі скороченням приватних інвестицій і урядових витрат (зокрема, на військові потреби), а також з негативною статистикою по експорту. При цьому наголошується, що імпорт в США також скоротився.

"У цілому за рік ВВП США виріс на 2,2%", - сказано в повідомленні.

Таким чином, за цим показником найбільша економіка світу обігнала більшість розвинених країн, де за підсумками року було зафіксовано або падіння ВВП, або його зростання в межах відсотка. У 2011 році економіка США зросла на 1,8%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!