"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Справу Тимошенко щодо закупівлі "швидких" направили на дорозслідування

Середа, 30 січня 2013, 12:45

Генпрокуратура направила на дорозслідування кримінальну справу щодо нецільового використання коштів на купівлю "швидких" екс-прем'єром Юлією Тимошенко.

Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" розповів захисник екс-прем'єра Сергій Власенко.

За його словами, Генпрокуратура починала свою піар-кампанію проти Тимошенко з документів про машини "швидкої".

"Вони з ними носилися, як дурень із писаною торбою. Потім зрозуміли, що це - повний ідіотизм. Тому почали гальмувати справу "швидких" і просувати "газову", за яку екс-прем'єра й посадили", - говорить Власенко.

Реклама:

"Можливо, так хочуть її "поховати". Обвинувачення Тимошенко полягало в тому, що вона, коли була прем'єр-міністром, підписала законні рішення Кабміну. Це її обов'язок за Конституцією. Тому ті обвинувачення - шизофренія. Вони в якийсь момент це усвідомили", - розповідає Власенко.

За словами захисника, влада вважає, що вигадала механізм тримати Тимошенко у в'язниці довічно.

"Відносно її ніхто не дотримується базових стандартів юриспруденції. Думають: ми за 5 хвилин порушимо чергову абсурдну справу, що вона вбила Кеннеді, її команда буде битися у Європейському суді. Як тільки побачимо, що цю справу скасують, звинуватимо Тимошенко в тому, що розіп'яла Христа, і знову заарештуємо. І так по колу. А Янукович у цей час дурить європейських політиків. Спочатку розказує про декриміналізацію статей, потім - про амністію, помилування", - зазначив Власенко.

Нагадаємо, Генпрокуратура звинувачує Тимошенко у нецільовому використанні бюджетних коштів. Один з епізодів стосується придбання урядом Тимошенко 1 тисячі автомобілів Opel Combo для сільських лікарень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: