Суд відмовив Коломойському в компенсації за прострочення виплати застави

Середа, 30 січня 2013, 10:25

Власники групи "Приват" не змогли добитися компенсації за прострочення повернення 400 млн гривень застави, яка давала право брати участь у приватизації Одеського припортового заводу.

Про це пише "Комерсант-Україна".

Як повідомляється, 29 січня в єдиному реєстрі судових рішень було опубліковано рішення Госпсуду Києва від 16 січня, в якому суд відмовив підконтрольній групі "Приват" компанії "Нортіма" у стягненні з Фонду держмайна 37,8 млн гривень. Це сума витрат за прострочення виплати 400 млн гривень, перерахованих компанією для участі в конкурсі з приватизації Одеського припортового заводу.

Кошти позивача знаходилися на депозитному рахунку, відкритому Фондом держмайна в органах Держказначейства, зазначається у рішенні суду. Але для нарахування відсотків за користування грошовими коштами відсутній обов'язковий елемент - "відносини користування, тобто отримання корисних властивостей, вигоди від знаходження коштів на рахунку", говориться в рішенні. На цій підставі відсотки не були нараховані, пише видання.

Реклама:

У компанії "Нортіма" мають намір оскаржити рішення.

"Нам незаконно не повертали гроші і два роки тримали в підвішеному стані. Звичайно, ми не збираємося залишати це просто так", - розповіло джерело в групі "Приват".

"У прес-службі ФДМ від коментарів відмовилися", - йдеться в повідомленні.

Крім того, джерело в групі нагадує, що середня ставка по депозитах у гривні в 2009 і 2010 роках становила не менше 10%.

"Ми б заробили більше, ніж зараз вимагаємо від держави, якби просто поклали гроші на депозит", - говорить джерело.

Як відомо, проблеми з поверненням застави компанії "Нортіма" виникли після скандального провалу конкурсу з продажу Одеського припортового заводу ще у вересні 2009 року.

ФДМ відмовився визнати покупцем "Нортіму", що запропонувала за підприємство 5 млрд гривень - на 1 млрд гривень більше стартової ціни. Конкурс був визнаний таким за прямим дорученням екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко. Вона заявила, що запропонована ціна набагато нижче очікувань уряду з причини нібито існуючої змови учасників.

Група "Приват" - найбільша українська фінансово-промислова група. Власниками групи "Приват"є Геннадій Боголюбов, Ігор Коломойський і Олексій Мартинов. 
У групу "Приват" напряму або опосередковано входить більше 100 підприємств в Україні та світі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: