Мін'юст залучатиме аудиторів при порушенні справ про банкрутство

Четвер, 3 січня 2013, 15:39

Мін'юст пропонує залучати спецорганізації та спеціалістів, при порушенні проваджень у справах про банкрутство держпідприємств.

Про це йдеться у відповідному проекті постанови Кабміну, опублікованому на сайті міністерства.

За словами міністра юстиції Олександра Лавриновича, дана ініціатива ґрунтується на положеннях нової редакції закону "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", яка набере чинності з 19 січня 2013 року.

Зокрема, законом встановлено, що для виконання повноважень держорган з питань банкрутства може залучати відповідні організації та спеціалістів, які не є працівниками Мін'юсту. Порядок та умови залучення таких фахівців має бути встановлений Кабміном.

Реклама:

Міністр юстиції нагадав, що на міністерство як держорган з питань банкрутства покладено повноваження організації проведення аналізу фінансово-господарського стану держпідприємств і підприємств, у статутному капіталі яких частка держвласності перевищує 50%.

"Такий аналіз покликаний виявляти ознаки фіктивного банкрутства, доведення до банкрутства, приховування стійкої фінансової неспроможності, незаконних дій у разі банкрутства", - йдеться у проекті постанови.

З огляду на зазначене, наголосив Лавринович, Мін‘юст вбачає доцільним під час організації та проведенні вищезгаданого аналізу фінансово-господарського стану залучати відповідні організації та спеціалістів, зокрема - аудиторів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: