"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Експерти прогнозують зростання економіки Японії в 2013 році

Четвер, 3 січня 2013, 13:51

Збільшення обсягів експорту поверне японську економіку на шлях зростання в 2013 фінансовому році, який почнеться в квітні. 

Про це йдеться в доповідях приватних інститутів, передає "Азіатський репортер" з посиланням на NHK. 

Доповіді, опубліковані окремо в минулому місяці десятьма приватними інститутами, передбачають, що зростання ВВП Японії в майбутньому фінансовому році складе від 0,8% до 2,3%. 

Ці інститути відносять позитивні прогнози за рахунок очікуваного зростання обсягів експорту, який очікується за поліпшенням стану економіки США і Китаю. 

Як вважають аналітики, це означає, що економіка Японії, ймовірно, вже досягла найнижчої позначки і увійшла у фазу відновлення. 

Деякі дослідники попереджають про те, що в економіці зберігаються деякі фактори ризику, такі як напружені відносини Японії з Китаєм у зв'язку з територіальним диспутом. 

Головний економіст дослідницького інституту Дайва Міцумару Кумагаі сказав, що заплановані новим урядом Японії громадські проекти, ймовірно, посприяють зростанню економіки країни. 

Однак він також попередив, що кредитні проблеми в Європі і погіршення японо-китайських відносин можуть викликати затримки в розвитку. 

Як відомо, новий уряд Японії планує прийняти додатковий держбюджет для відновлення економіки країни

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: