"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Клименко обіцяє спитати, чи хочуть українці показувати доходи

Четвер, 3 січня 2013, 12:27

Питання введення в Україні загального декларування обговорюватиметься із залученням експертів і громадськості.

Про це перед засіданням уряду заявив міністр доходів і зборів Олександр Клименко.

"Це сучасна ідея, але вона має бути винесена на обговорення. Це стосується кожного і треба знайти найбільш оптимальний варіант (введення декларування доходів)", - сказав Клименко.

За його словами, схема обговорення загального декларування буде такою самою, яку свого часу використовували фахівці Держподатслужби під час роботи над проектом закону про трансфертне ціноутворення, який за планом буде винесено на обговорення Верховної ради вже в січні.

Реклама:

У зв`язку з цим Клименко запевнив, що без обговорення з платниками податків ініціативу введення загального декларування доходів прийнято не буде.

Як повідомлялося, про готовність до введення загального декларування Держподатслужба, яка незабаром увійде до складу новоствореного міністерства доходів і зборів, була готова ще в жовтні 2012 року.

Разом з тим, міністр доходів і зборів Клименко звернув увагу на те, що практику загального декларування доходів може бути введено в 2014 році, коли профільні служби досконально вивчать кращий світовий досвід у цій сфері.

На даний момент в Україні відбувається кампанія декларування доходів згідно із чинним законодавством. Декларації про доходи органи Держподатслужби збиратимуть до 1 травня 2013 року.

На 1 липня 2012 року до органів ДПСУ декларації про майновий стан і доходи, одержані в 2011 році, подали 624,6 тис громадян України. Загальна сума задекларованого громадянами доходу становила 36,6 млрд гривень.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: