Азаров пообіцяв роботодавцям компенсацію

Четвер, 3 січня 2013, 12:04

Прем’єр-міністр Микола Азаров заявив, що роботодавці, які братимуть на роботу молодь та осіб віком від 50 років, звільнятимуться від сплати єдиного соціального внеску.

Про це він заявив на засіданні уряду.

"Головне завдання нового закону - дати можливість підтримати найбільш вразливі верстви населення та створити нові робочі місця. Так, передбачено, що роботодавець, який працевлаштовує молодь на перше робоче місце, а також осіб віком від 50 років строком не менш ніж на 2 роки, буде отримувати компенсацію витрат, пов’язаних зі сплатою єдиного соціального внеску, протягом першого року", - сказав глава уряду.

Він додав, що закон передбачає засоби для стимулювання місцевої влади до створення нових робочих місць шляхом внесення змін до Бюджетного кодексу в частині збільшення нормативу відрахування від податку на доходи фізичних осіб, які зараховуються в доходи місцевих бюджетів, з 25% до 100%.

Реклама:

Крім того, віднині сплачувати кадровим агентствам за пошук роботи мають виключно роботодавці.

За словами пПрем’єр-міністра, закон надає пільги та стартові виплати молодим фахівцям, які погодилися працювати в сільській місцевості. Документ також передбачає організацію професійного навчання безробітних на замовлення роботодавця під конкретне робоче місце.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!