Індія поверне інвесторам втрачені на IPO гроші

Четвер, 3 січня 2013, 11:50

Рада з цінних паперів і ринків Індії опрацьовує план компенсації невеликим інвесторам коштів, які вони можуть втратити при невдалому IPO.

Про це пише "Лента.ру" з посиланням на Agence France-Presse.

Таким чином, регулятори намагаються переконати людей вкладати гроші у фондовий ринок навіть незважаючи на його високу волатильність.

Згідно з пропозицією ради, інвестори зможуть отримати свої кошти в розмірі до 50 тисяч рупій (920 доларів), якщо ціна акцій того чи іншого емітента після IPO обвалиться.

Реклама:

У випадку падіння котирувань на широкому ринку, інвестори зможуть отримати право на компенсацію за умови, що папери, в які вони вклалися, знизяться в ціні на 20 процентних пунктів більше, ніж ринок. Мажоритарні акціонери повинні будуть викуповувати акції на власні кошти, без залучення ресурсів компанії.

За словами глави ради Упендра Сінха, в Індії безліч людей схиляються до думки, що публічні розміщення стають об'єктом махінацій.

Деякі IPO, проведені в останні роки, були особливо підозрілими. У їх ході акції різко дорожчали в перший день торгів, а потім обвалювалися. У той же час ніяких розслідувань за відповідними справами не проводилося.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: