Азаров розповів, як потрібно забезпечити зростання ВВП

Четвер, 3 січня 2013, 10:49

Необхідно активізувати економічний розвиток таким чином, щоб у поточному році забезпечити як мінімум до 3,5% зростання ВВП.

Про це сказав прем'єр-міністр Микола Азаров на засіданні Кабміну.

"2012 рік, з усіма його проблемами і труднощами, створив непоганий фундамент для продовження перетворень і модернізації нашої країни в 2013 році. Нам необхідно активізувати економічний розвиток таким чином, щоб у поточному році забезпечити як мінімум до 3,5% зростання ВВП", - зазначив Азаров.

За його словами, перш за все треба залучити інвестиційні ресурси, покращити інвестиційний клімат, активніше проводити дерегуляцію.

Реклама:

"Уже сьогодні ми почнемо розглядати практичні механізми активізації інвестиційної діяльності. Ми налаштовані створити такі умови, щоб у нас було власне потужне сільськогосподарське машинобудування, щоб будувалися власні тепловози, вагони і швидкісні потяги, щоб українські ІТ-новації впроваджувалися насамперед на вітчизняному ринку",- сказав керівник уряду.

Азаров підкреслив, що необхідно енергійно управляти програмою імпортозаміщення, скорочення негативного сальдо зовнішньоторгового балансу.

"Це особиста відповідальність першого віце-прем’єр-міністра Сергія Арбузова і міністра економічного розвитку та торгівлі Ігоря Прасолова", - підкреслив прем'єр-міністр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!