Колишній генпрокурор України не зміг відсудити шахту в Росії

Вівторок, 29 січня 2013, 15:47

Російські слідчі відмовили колишньому генпрокурору України Геннадію Васильєву в порушенні справи стосовно гендиректора об'єднання "Кузбас" Віктора Шевцова.

Про це повідомляють "Ведомости".

Васильєв, який з 2011 році намагається відсудити частину активів бізнесмена Віктора Нусенкіса, в кінці 2012 року звернувся до Слідчого комітету Кемеровської області з вимогою порушити справу стосовно гендиректора об'єднання "Кузбас".

Підконтрольні Васильєву Salesi Investments Limited і Indtec Finance BV стверджували, що у вересні 2011 року "Кузбас" незаконно перереєстрував 98,79% акцій вугільної компанії "Зарічна" на "Інтерконсалтинг" Нусенкіса, через що ці компанії втратили контроль над активом.

Реклама:

Але, як стало відомо виданню, слідчий з особливо важливих справ Валентина Матвєєва відмовила в порушенні кримінальної справи "у зв'язку з відсутністю в діянні Шевцова складу злочину".

Юристи Васильєва вже оскаржили цю відмову в прокуратурі Кемеровської області, сказав його представник Сергій Учитель.

Учитель зазначив, що Salesi і Indtec сумарно володіють 65% "Кузбасу", посилаючись на виписки з реєстру акціонерів за підписом заступника гендиректора компанії Євгенія Ісаєва.

100% "Кузбасу" завжди належало Нусенкісу, заявив представник компанії "Зарічна".

На його думку, зараз відбувається спроба рейдерського захоплення компанії.

У "Кузбас" входили як аграрні, так і вугільні активи Нусенкіса, а рішення перереєструвати "Зарічну" на "Інтерконсалтинг" було прийнято для того, щоб правильно структурувати бізнес, говорить топ-менеджер компанії "Зарічна".

Як пише видання, у 2011 році Васильєв також намагався відсудити українські активи Нусенкіса - він претендував на 50% ГК "Донецьксталь".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: