Інфляція в країнах ОЕСР залишилася на рівні 1,9%

Вівторок, 29 січня 2013, 14:51

Інфляція в країнах, що входять в Організацію економічного співробітництва та розвитку, в грудні залишилася стабільною на рівні 1,9%.

Про це пишуть "Вести".

Базова інфляція в країнах ОЕСР в грудні в річному вираженні знизилася до 1,5%.

Що стосується окремих країн, то в низці країн темпи зростання споживчих цін прискорилися, тобто глобальний  інфляційний тиск ще зберігається.

Реклама:

Якщо показник буде стійким протягом найближчих місяців, це дасть більшості країн більше можливостей для скорочення ключових процентних ставок або прийняття додаткових заходів зі стимулювання економіки.

Хоча деякі центральні банки не мають цілі щодо інфляції, в більшості розвинених країн мета становить близько 2%.

Очікується, що ФРС США збереже поточну грошово-кредитну політику. ЄЦБ за прогнозами також не змінить ключову ставку на початку наступного місяця, аналогічних дій чекають від Банку Англії.

У країнах, що входять до ОЕСР, вартість енергоносіїв зросла на 2,9%, а темпи зростання цін на продукти харчування в середньому знизилися до 2,1%.

Виключаючи продукти харчування і енергоносії, темпи інфляції знизилися з 1,6% до 1,5%.

Найвищий рівень інфляції зафіксований в Туреччині, де ціни виросли на 6,2%. У Швейцарії ціни впали на 0,4% в порівнянні з груднем 2011 року, а в Японії показник скоротився на 0,1%.

Серед великих економік, що розвиваються рівень інфляції виріс у Китаї, Бразилії та Росії. Показник був стабільним в Індонезії та Південній Африці.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: