Завод Порошенка збільшив збиток в 55 разів

Вівторок, 29 січня 2013, 10:26

"Богдан Моторс" завершив 2012 рік з чистим збитком у розмірі 326,4 млн гривень, тоді як у 2011 році збиток становив 5,9 млн гривень.

Про це заявив прес-секретар корпорації Сергій Красуля, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, така ситуація, насамперед, пов'язана з падінням виробництва легкових автомобілів більш ніж на 40% на тлі відсутності чіткої державної політики щодо захисту внутрішнього ринку, скорочення ринків збуту, в тому числі з урахуванням введення РФ утилізаційного збору при відсутності адекватних заходів зі боку України.

Як зазначив Красуля, у зв'язку зі збитками підприємства скоротилися і виплати в соціальні фонди та бюджетів усіх рівнів.

Реклама:

"За минулий рік у вигляді податків і зборів до бюджетів перераховано 220,1 млн гривень, тоді як за 2011 рік - 322 млн гривень", - констатував прес-секретар.

"Складна ситуація в галузі зберігається. Автовиробники зверталися і до президента, і до уряду України, і до Верховної Ради. Однак далі декларативних заяв справа не пішла", - додав він.

Як повідомлялося раніше, корпорація "Богдан" хотіла б залучити в якості стратегічного інвестора одного з світових виробників автомобілів, продавши частину своїх акцій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: