"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

США спростять отримання грін-карти нелегалами

Понеділок, 28 січня 2013, 20:32

Міжпартійна група в сенаті США розробила основи законопроекту, що дозволить отримати громадянство мільйонам нелегальних іммігрантів.

Про це передають "Ведомости" з посиланням на The Wall Street Journal.

Проект розроблений групою впливових сенаторів як консервативних, так і ліберальних поглядів і є спробою знайти компроміс з питання імміграції між позиціями республіканців і демократів.

Однак проект реформи може зустріти запеклий опір з боку республіканців в палаті представників - багато хто з них проти того, щоб "заохочувати" громадянством нелегальних іммігрантів за порушення закону.

Реклама:

Згідно із проектом більшість іммігрантів, які перебувають нелегально на території США, зможуть отримати легальний статус і дозвіл на роботу, якщо вони пройдуть ряд перевірок.

З часом вони зможуть отримати і громадянство, але доведеться почекати, поки запрацює нова система контролю на кордонах, що дозволяє, зокрема, відстежити, чи вчасно залишають країну ті, хто в'їхав в неї з тимчасовою візою.

До тих пір іммігрантам необхідно буде зареєструватися, пройти перевірку біографічних даних, заплатити штраф за нелегальний в'їзд і податки за період перебування в країні.

Після цього вони зможуть отримати тимчасовий легальний статус.

Загальна кількість нелегальних іммігрантів, які зараз знаходяться в США і зможуть легалізувати свій статус в разі набуття чинності нового законодавства, оцінюється в 11 млн осіб.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!