"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров подякував німцям за модернізацію газової труби

Понеділок, 28 січня 2013, 14:45

Прем'єр-міністр Микола Азаров відзначає вагомий внесок компанії Ferrostaal у проект модернізації вітчизняної газотранспортної системи.

Про це він заявив під час зустрічі з делегацією німецького концерну, передає "УКРІНФОРМ".

"Ми вдячні вам за підтримку нашої позиції щодо модернізації газотранспортної системи. Це для нас особливо важливо зараз, за умов, коли діє кабальна газова угода з РФ", - сказав Азаров.

Прем'єр підкреслив, що модернізація ГТС, яку Україна розпочала спільно з Deutsche Bank і Ferrostaal - це перспективний проект, реалізацію якого уряд всіляко підтримуватиме.

Реклама:

"Модернізація нашої газотранспортної системи - надзвичайно актуальна. І в цьому плані важливою є реалізація пілотного проекту із модернізації обладнання на станції Бар магістрального газопроводу "Союз" і участь в цьому проекті Deutsche Bank", - наголосив Азаров.

Водночас глава уряду нагадав, що вітчизняна ГТС є найнадійнішим та найдешевшим маршрутом транспортування вуглеводнів до Європи.

Україна також має підземні сховища газу, які дають змогу в період пікових зимових навантажень збільшити об'єми поставок і забезпечити стабільність надходження енергоносіїв до Європи, додав він.

Азаров також зазначив, що Україна зацікавлена в поставках природного газу з Європи, який зараз значно дешевший за російський.

За його словами, Україна може отримувати газ із Європи на більш лояльних умовах, в яких відсутня вимога "бери або плати" і немає штрафних санкцій за недобір газу. При цьому

Прем'єр-міністр нагадав, що Україна вже має позитивний досвід із закупівлі блакитного палива із країн ЄС.

Нагадаємо, 11 грудня 2012 року ДК "Укртрансгаз" і Deutsche Bank підписали угоду щодо відкриття кредитної лінії в розмірі 53,5 млн євро на модернізацію компресорної станції Бар газопроводу "Союз".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!