"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Інвестори оцінили Twitter у 9 мільярдів

Понеділок, 28 січня 2013, 13:12

Соціальна мережа Twitter оцінюється приблизно в 9 млрд доларів.

Про це пише CyberSecurity з посиланням на джерела в компанії.

Як наголошується, така капіталізація ресурсу була отримана в рамках оцінки компанії, коли Twitter по закритій підписці продала своїх акцій на 80 млн доларів. Акції продавали працівники компанії, які отримали їх в якості бонусів. Покупцем паперів виступив інвестиційний фонд BlackRock.

За словами джерел в Twitter, продаж акцій курував особисто операційний директор Twitter Алі Роугані.

Реклама:

За словами незалежних інвесторів, за рахунок подібних продажів Twitter дозволяє першим працівникам компанії отримати додатковий прибуток від продажу акцій перспективного ресурсу ще до того, як Twitter провела IPO.

Інвестори кажуть, що після IPO папери компанії можуть як зрости, так і опуститися в ціні, як це було у випадку з Facebook. Поки ж папери компанії не торгуються на біржі, їх ціна є значною мірою суб'єктивною оцінкою.

У 2011 році Twitter також проводила продаж паперів по закритій підписці і тоді основним покупцем паперів виступила DST Global Юрія Мільнера. Два роки тому Twitter була оцінена в 8 млрд доларів.

Як відомо, на початку 2013 року інвесткомпанія Greencrest Capital оцінила ринкову вартість сервісу мікроблогів Twitter в 11 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: