Бойко похвалився амбітними планами уряду щодо покращення економіки

П'ятниця, 25 січня 2013, 19:18

Новий уряд України має дуже амбiтнi плани щодо покращення економiчної ситуацiї в країнi на базi прiоритетного розвитку десяти галузей.

Про це заявив вiце-прем'єр Юрiй Бойко під час ланчу у Давосі, передає "Інтерфакс-Україна".

 "У нас новий уряд, дуже амбiтнi плани: це нова модель для України. Її основа - ми ставимо прiоритети, вибираємо тi галузi, якi будуть модераторами всiєї економiки", - сказав Бойко.

"Ми вибрали десять таких галузей, напрямiв економiки, якi вестимуть нас до зростання ВВП. Цим секторам надаватиметься фiнансова та законодавча допомога", - додав вiце-прем'єр.

Реклама:

Вiн наголосив, що стабiльний економiчний розвиток - це основа полiтичної стабiльностi України та її зближення з ЄС.

"Дуже важливо мати хорошу економiку. Тодi буде легше зробити вибiр", - зазначив Бойко на дискусiї, присвяченiй вибору України мiж ЄС та Митним союзом.

"Для нас ключове завдання - досягти стабiльностi", - пiдтримав його мiнiстр закордонних справ Леонiд Кожара. На його думку, Україна виглядає полiтично стабiльною країною з єдиною командою, яка продовжує економiчнi реформи, i український народ отримує вигоди вiд такої стабiльної полiтичної ситуацiї.

 Вiце-прем'єр також вiдзначив важливiсть того, щоб дiалог був рiвним.

"Сьогоднi дуже часто вiдносини нагадують вiдносини мiж учителями та учнями. ЄС говорить: у вас є домашнє завдання, зробiть i говоритимемо. Росiя: приєднайтеся до МС, тодi говоритимемо серйозно. Ми не хочемо бути в ролi учнiв. Ми - динамiчна демократiя", - наголосив вiн.

У свою чергу спецпосланець Європарламенту у справi екс-прем'єра Юлiї Тимошенко Олександр Квасневський, що очолював Польщу протягом тривалого часу в перiод її вступу до ЄС, зазначив, що якщо Україна має намiр бути у великiй органiзацiї, то вона має бути готова до ролi учня. I чим краще вона виконає домашнє завдання, тим простiше їй буде в ЄС, наголосив вiн, навiвши Польщу як позитивний приклад та Грецiю - як негативний.

"I не потрiбно бути нудним учителем, щодня говорити лише про домашню роботу", - додав Квасневський.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: