"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Компанія Пінчука планує вихід на Лондонську біржу - ЗМІ

П'ятниця, 25 січня 2013, 17:08

ТКК "Інтерпайп" допускає вихід в 2014 році з первинною публічною пропозицією звичайних акцій на Лондонську фондову біржу.

Про це повідомило агентство Bloomberg з посиланням на кінцевого власника компанії Віктора Пінчука, передає "Інтерфакс-Україна".

Як пише агентство, за його даними, в разі сприятливої ​​кон'юнктури "Інтерпайп" має намір залучити як мінімум 0,5 млрд доларів, які будуть направлені на фінансування будівництва другої черги нового електросталеплавильного заводу "Інтерпайп Сталь".

Як повідомив старший аналітик інвесткомпанії "Драгон Капітал" Денис Саква, мова може йти про розміщення близько третини акцій компанії.

Реклама:

У той же час він відзначив, що зазначена оцінка є дуже приблизною через відсутність конкретних параметрів угоди.

Експерт вважає, що заява про плани IPO повинна бути позитивно оцінена як існуючими, так і можливими в майбутньому інвесторами компанії, оскільки лістинг в Лондоні буде сприяти підвищенню прозорості її діяльності, поліпшенню корпоративного управління, а також зниженню рівня боргового навантаження.

"Інтерпайп" - міжнародна вертикально інтегрована трубно-колісна компанія, яка входить в десятку найбільших у світі виробників безшовних труб і є третім за величиною виробником суцільнокатаних залізничних коліс в світі. Продукція компанії поставляється більш ніж в 80 країн світу через мережу торгових офісів, розміщених на ключових ринках СНД, Близького Сходу, Північної Америки та Європи.

Кінцевим власником компанії є український бізнесмен Віктор Пінчук і члени його сім'ї.

Як повідомлялося, НАК "Нафтогаз України" в судовому порядку вимагає від виробника труб "Інтерпайп Нижньодніпровський трубопрокатний завод" повернення 261,8 млн гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: