Ахметов інвестував в "гірничу імперію" 2,6 мільярда

П'ятниця, 25 січня 2013, 10:51

Компанія "Метінвест" в рамках довгострокової інвестиційної програми в 2012 році інвестувала 2,6 млрд гривень в підприємства гірничодобувного дивізіону.

Про це йдеться в повідомленні компанії, передає "Інтерфакс-Україна".

Як наголошується в повідомленні, минулого року в проекти капбудівництва і капремонту обладнання підприємств зазначеного дивізіону інвестовано понад 2 млрд гривень.

Згідно з повідомленням, інвестиції у придбання гірничої техніки для підприємств гірничодобувного дивізіону "Метінвесту" склали більше 600 млн гривень. При цьому компанія придбала 17 великовантажних самоскидів, 2 бурових верстати, 4 екскаватора, 4 бульдозера, електровоз і 12 думпкарів для криворізьких гірничих підприємств.

Реклама:

Також "Метінвест" придбав 10 комбайнів, 18 конвеєрів, кілька самохідних вагонів і породонавантажувальних машин для виробничого об'єднання "Краснодонвугілля".

"Системна реалізація довгострокової інвестиційної програми" Метінвесту "дозволяє нам підвищувати конкурентоспроможність гірничодобувних підприємств. Таким чином, ми зменшуємо собівартість продукції одночасно зі зниженням впливу на навколишнє середовище, підвищенням комфорту і безпеки праці наших працівників", - зазначив директор гірничодобувного дивізіону Микола Іщенко.

"Метінвест" - міжнародна вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній, що управляє активами в кожній ланці виробничого ланцюжка від видобутку залізорудної сировини і вугілля до виробництва напівфабрикатів і готової металопродукції.

У структуру групи входять видобувні і металургійні підприємства, що знаходяться в Україні, Європі та США, а також мережа продажів з охопленням всіх ключових світових ринків.

Основними акціонерами "Метінвесту" є група українського бізнесмена Ріната Ахметова СКМ (71,25%) і група компаній СМАРТ (23,75%) на чолі з Вадимом Новинським.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: