Казахстанська Air Astana вийде на український ринок

Четвер, 24 січня 2013, 19:37

Казахстанська авіакомпанія Air Astana намір вийти на український ринок, почавши польоти з Алмати до Києва з 31 березня.

Про це передає avianews.

Як повідомляється, рейси будуть виконуватися на середньомагістральних літаках Airbus A320 три рази на тиждень: по вівторках, п'ятницях і неділях. Air Astana намір літати в аеропорт Бориспіль. Тут вона буде обслуговуватися в новому терміналі D.

"Вартість квитків складає приблизно 430 доларів за переліт в обидва боки з урахуванням зборів", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

Раніше казахстанські авіакомпанії не виявляли інтересу до польотів в Україну. Більше того, в 2012 році авіаційна влада Казахстану почала обмежувати польоти українських авіаперевізників в міста країни.

За даними ЗМІ, хоча нинішня міжурядова угода не передбачає обмежень ні на частоту польотів, ні на число авіаперевізників, у листі від 17 травня 2012 Мінтранс Казахстану запропонував скоротити число рейсів в зимовий період 2012-2013 року до 14 з кожного боку, а в літній - до 7 і заявляв про бажання зменшити кількість перевізників.

Зараз польоти до Казахстану виконує авіакомпанія МАУ - 7 рейсів на тиждень за маршрутом Київ-Алмата. Квоту в 7 щотижневих рейсів на лінію Київ-Астана також отримав "Аеросвіт", проте в січні 2013 року він припинив польоти в цьому маршруту.

Нагадаємо, 29 грудня 2012 року Господарський суд Київської області розпочав банкрутство "АероСвіта" на підставі заяви самої компанії.

Як відомо, на початку січня "АероСвіт" почав процедуру власної реструктуризації, яка передбачає, крім усього іншого, також і значне скорочення маршрутної мережі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!