НБУ відкликав ліцензію "Ерде Банку"

Четвер, 24 січня 2013, 15:59

Нацбанк відкликав ліцензію на здійснення "Ерде Банком" валютних операцій.

Про це повідомляється на сайті регулятора.

"Згідно з розпорядженням Нацбанку від 23 січня 2013 року генеральна ліцензія на здійснення Публічним акціонерним товариством "Ерде Банк" валютних операцій відкликана", - зазначає прес-служба НБУ.

Раніше до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб повідомили, що вимоги кредиторів приймаються протягом 30 днів (до середини лютого).

Виплати вкладникам, які мають право на відшкодування за рахунок ФГВФО, здійснюються з 15 січня по 22 лютого 2013 через установи банку "Хрещатик" або надалі - за індивідуальним зверненням до фонду.

Нагадаємо, фінансові проблеми у "Ерде Банку" почалися влітку 2012 року, а в кінці жовтня ФГВФО прийняв рішення про введення тимчасової адміністрації і призначення своєї уповноваженої особи у фінустанову терміном до 29 січня 2013 року.

Власник банку Руслан Демчак був заарештований 31 серпня в Вінницькій області. Його підозрюють у відмиванні доходів, одержаних злочинним шляхом, на суму близько 50 млн гривень.

Як повідомлялося, Нацбанк 20 грудня 2012 року прийняв рішення про віднесення банку "Таврика" до категорії неплатоспроможних.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!