Думка експерта: "Центренерго" і "Донбасенерго" приватизують у I кварталі

Четвер, 24 січня 2013, 13:54

Приватизація теплових енергогенеруючих компаній "Центренерго" і "Донбасенерго" пройде в першому кварталі 2013 року.

Про це заявив старший аналітик Dragon Capital Денис Саква.

За словами експерта, Фонд держмайна не уточнив дати проведення аукціонів та стартові ціни, проте раніше глава фонду оцінював сукупні надходження від приватизації "Центренерго" і "Донбасенерго" у розмірі 2-2,5 млрд гривень.

"Якщо орієнтовно припустити, що 2/3 цієї суми припаде на "Центренерго", а 1/3 частина - на "Донбасенерго", стартова ціна акцій "Центренерго", за нашими оцінками, може бути встановлена ​​на рівні 6,6 гривень (0,723 доларів) за акцію, що на 12% вище поточної ринкової ціни, а акцій "Донбасенерго" - на рівні 33 гривень (2,38 доларів) за акцію, що на 73% вище поточної ринкової ціни", - зазначив Саква.

Реклама:

За оцінками експерта, за підсумками року чистий прибуток "Центренерго" може досягти рекордних 59 млн доларів (коефіцієнт ціна/чистий прибуток 4,8), а чистий прибуток "Донбасенерго" - 35 млн доларів (коефіцієнт ціна/чистий прибуток 1,7).

"Прогнозований главою ФДМ обсяг надходжень від приватизації припускає потенціал зростання 31-64% до поточних котируваннях акцій компаній на біржі", - підсумував експерт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: