"АероСвіт" знову заявляє про блокування діяльності

Четвер, 24 січня 2013, 12:54

Авіакомпанія "АероСвіт" стурбована блокуванням її поточної роботи.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби авіакомпанії.

"До цих заходів вдаються не тільки деякі контрагенти, але й держоргани, покликані забезпечувати дотримання законодавства", - йдеться в повідомленні "АероСвіту".

Згідно з повідомленням, в кінці 2012 року авіаперевізник був змушений звернутися в суд із заявою про порушення справи про банкрутство у зв'язку з неможливістю одночасного задоволення вимог усіх кредиторів у повному обсязі.

Реклама:

Одночасно, відповідно до закону "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд ввів мораторій на задоволення вимог кредиторів, протягом якого забороняється стягнення з боржника на підставі виконавчих та інших документів.

"Таке рішення дозволяє "АероСвіту" продовжити поточне оперування, а при наступному введенні в судовому порядку процедури санації - реалізувати систему заходів з оздоровлення фінансово-господарського стану компанії, скорочення витрат, підвищення операційної ефективності, реструктуризації боргів та активів, відновлення платоспроможності та забезпеченню виконання зобов'язань перед усіма кредиторами", - говориться в прес-релізі.

При цьому "АероСвіт" відзначає, що  успішна реалізація програми санації дозволить уникнути визнання його банкрутом та ліквідації.

Разом з тим, на думку авіакомпанії, ряд кредиторів в обхід законодавства вдаються до різних засобів впливу на неї, перешкоджаючи нормальному функціонуванню.

На думку експертів "АероСвіту", це підтверджує усвідомленість дій державного виконавця, який грубо порушив ряд законодавчих актів, включаючи закони "Про виконавче провадження" та "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

У зв'язку з цим "АероСвіт" закликає відповідні державні контролюючі та правоохоронні органи сприяти припиненню провокаційного втручання в його роботу, націленого на призупинення оперування авіаперевізника.

Нагадаємо, 23 січня прес-служба "АероСвіту" повідомила, що через протиправні дій посадових осіб "ВТБ Банку" завдано шкоди правам і законним інтересам авіакомпанії, її працівників і пасажирів, оскільки дії посадових осіб даного банку позбавляють "АероСвіт" можливості здійснити платежі, на які не розповсюджується мораторій відповідно до закону "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: