У Клименка кажуть, що у справі з іспанськими шприцями все законно

Четвер, 24 січня 2013, 12:38

У справі з оформленням іспанських шприців, на які встановлено антидемпінгове мито, Держамитниця діяла виключно в межах чинного законодавства.

Про це йдеться у повідомленні Міндоходів, опублікованому на сайті відомства.

Як зазначається, товари та інші предмети, що ввозяться на митну територію України і вивозяться за її межі, підлягають обкладенню митом, якщо інше не передбачено законом "Про єдиний митний тариф".

Відповідне рішення про застосування антидемпінгових заходів приймає Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі, йдеться у повідомленні.

Реклама:

Відповідно до рішення даної комісії від 29 вересня 2009 року встановлені антидемпінгові заходи у вигляді остаточного антидемпінгового мита щодо імпорту в Україну шприців (об’ємом 10 мл походженням з Іспанії) - 196,38 %.

"Щодо зупинення дії рішення комісії, на яке посилаються представники компанії-імпортера - МБТ "Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні", то такі заходи вживаються судами до прийняття результативного рішення по суті", - говориться у повідомленні.

Тобто, ухвала про зупинення дії оскаржуваного рішення не вирішувала спір, а мала на меті відстрочення виконання його вимог до встановлення судом правомірності його прийняття.

Оскаржуване Рішення Комісії Вищим адміністративним судом України визнано правомірним та законним.

"Тому зазначені в ньому антидемпінгові заходи підлягають застосуванню протягом усього строку, на який вони запроваджувались", - йдеться у повідомленні.

Враховуючи, що антидемпінгове мито не сплачувалося внаслідок чинних судових рішень, обов’язкових до виконання, жодних штрафних санкцій до МБТ "Альянс в Україні" не застосовувалося.

Однак, у зв’язку з необхідністю сплати передбачених законом платежів, Київською регіональною митницею визначено розмір несплаченого податкового зобов’язання по сплаті антидемпінгового мита на суму понад 3,3 млн гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: