Міндоходів вихваляється "вибитими" податками з фізосіб

Четвер, 24 січня 2013, 11:17

Обсяг податку на доходи фізичних осіб у 2012 році склав 68 млрд гривень, що на 8 млрд гривень більше показника 2011 року.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства доходів і зборів.

Згідно з повідомленням, обсяг ліквідованої заборгованості по зарплаті склав 1,3 млрд гривень, а обсяг додаткових надходжень податку на доходи фізосіб склав 257 млн ​​гривень.

Як сказано в повідомленні, таких результатів вдалося досягти за рахунок прямих контактів з керівниками підприємств-боржників під час засідань спеціальних комісій за участі представників місцевої влади та податківців.

Реклама:

Крім того, після співбесід з податківцями, представники 81 тис суб'єктів господарювання збільшили зарплату своїм співробітникам, які раніше офіційно отримували суми менше встановленого мінімуму.

"Ефект від такого підвищення відчули не тільки наймані працівники, але і бюджет, в який додатково перераховано 164,8 млн гривень", - сказано в повідомленні Міндоходов.

Як відомо, з 1 січня стартувала кампанія з декларування доходів фізичних осіб. Обсяг податку на доходи фізичних осіб, який передбачається зібрати в рамках виконання держбюджету на 2013 рік, становить 78 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!