"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"ВТБ Банк" заперечує блокування рахунків "АероСвіту"

Четвер, 24 січня 2013, 10:45

"ВТБ Банк" заперечує блокування їм виплати зарплати співробітникам авіакомпанії "АероСвіт".

Про це йдеться в повідомленні "ВТБ Банку".

Як зазначається, "ВТБ Банк" не обслуговує зарплатні рахунки співробітників компанії "АероСвіт".

"Зарплатний проект компанії "АероСвіт" обслуговується в іншому банку. Внаслідок цього, обслуговування банком рахунків компанії не впливає на виконання компанією зобов'язань перед співробітниками з виплати заробітної плати", - йдеться в повідомленні

Реклама:

Згідно з повідомленням банку, "АероСвіт" є його клієнтом і позичальником, однак не в рамках зарплатного проекту.

При цьому "АероСвіт", як зазначає банк, порушує зобов'язання перед ним за кредитним договором.

"Тому банк, в межах наявних кредитних правовідносин, вживає певні заходи з метою належного захисту своїх майнових інтересів та інтересів вкладників", - йдеться в повідомленні.

Крім того, як підкреслює "ВТБ Банк", звинувачення "АероCвіту" щодо блокування банком коштів є необгрунтованими, оскільки кошти компанії на її рахунках арештовані органами Державної виконавчої служби.

Таким чином, "ВТБ Банк" вважає заяви "АероСвіту" такими, що не відповідають дійсності і мають маніпулятивний характер по відношенню до громадськості і до працівників компанії.

"Подібними діями компанія намагається відвернути увагу від реальних проблем, що існують в управлінні, які і привели до її банкрутства", - говориться в повідомленні банку.

"ВТБ Банк" підкреслює, що в своїй роботі дотримується положень чинного законодавства, виконував і виконує прийняті на себе зобов'язання перед клієнтами.

Нагадаємо, 23 січня "АероСвіт" заявив про те, що звернувся в ГПУ і Нацбанк з проханням зобов'язати "ВТБ Банк" розблокувати виплату зарплати співробітникам авіакомпанії, а також здійснення нею інших платежів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: