Молодший син Януковича знову "вибиває" пільги для IT-компаній

Четвер, 24 січня 2013, 08:58

В Україні пропонується на десять років знизити з 15% до 5% ставку податку на доходи співробітників IT-компаній.

Про це йдеться в законопроекті "Про особливості оподаткування суб'єктів індустрії програмної продукції", пише "Комерсант-Україна".

Згідно з повідомленням, змінюється також принцип нарахування єдиного соцвнеску: зараз він становить 36,76% від зарплати співробітника, тоді як автори документа пропонують в якості бази для нарахування розмір двох мінімальних зарплат (2,294 тис гривень).

Документ був поданий трьома народними депутатами від Партії регіонів - сином президента Віктором Януковичем, головою комітету з питань інформатизації та IT Валерієм Омельченко, членом комітету з питань нацбезпеки і оборони Сергієм Гриневецьким, а також представником Компартії - першим заступником голови комітету з питань податкової та митної політики Сергієм Гордієнко, пише видання.

Реклама:

Як повідомляється, з аналогічними ініціативами народний депутат син Януковича виступав ще в 2011 році.

У травні минулого року його законопроект, поданий спільно з ще дев'ятьма депутатами від усіх фракцій, був прийнятий Верховною радою в цілому. Але документ був ветований президентом: глава держави зазначив, що норми законопроекту суперечать принципам рівності платників податків перед законом і можуть призвести до зниження надходжень до бюджету і зростання дефіциту Пенсійного фонду.

У результаті Верховна рада зберегла в законопроекті лише пункт про зниження на десять років ставки податку на прибуток з 21% до 5% і скасування ПДВ для послуг з розробки програмного забезпечення. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!