"АероСвіт" заборгував "Укртатнафті" більше мільярда гривень

Середа, 23 січня 2013, 20:33

Борг "АероСвіту" перед "Укртатнафта" становить понад 1 млрд гривень.

Про це повідомив уповноважений представник авіакомпанії в ході засідання Господарського суду Київської області в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, до теперішнього часу число кредиторів "АероСвіту" становить близько 300.

Як пише видання, в той же час розпорядник майна авіакомпанії Леонід Талан не зміг надати інформацію щодо того, чи були розблоковані рахунки авіакомпанії в банках. Він також не зміг назвати суму заборгованості "АероСвіту" перед лізинговими компаніями.

Реклама:

Як повідомлялося, раніше прес-служба авіаперевізника заявила, що кошти авіакомпанії "АероСвіт" на всіх рахунках в українських банках 22 січня 2013 арештовані згідно з постановою управління Державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Київській області, прийнятому в порушення законодавства.

Раніше, 29 грудня 2012 Госпсуд Київської області ухвалив рішення про порушення провадження у справі про банкрутство ПАТ Авіакомпанія "АероСвіт" і ввів мораторій на задоволення вимог кредиторів.

"Укртатнафта" експлуатує Кременчуцький НПЗ, менеджмент якого з жовтня 2007 року контролюють акціонери Приватбанку.

НАК "Нафтогаз України" належить 43,05% акцій "Укртатнафта", ще по 28% контролюють структури групи "Приват" і Олександра Ярославського.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!