Україна незаконно вимагає сплати мита за вантажі ЧФ - глава МЗС Росїї

Середа, 23 січня 2013, 19:49

Росiя розраховує, що Україна вiдмовиться вiд односторонньої вимоги стягувати збори з товарiв, якi надходять для потреб Чорноморського флоту РФ в Українi. 

Про це заявив глава МЗС Росії Сергій Лавров, передає "Рідіо Свобода".

"Бiда вся в тому, що цi платежi нараховують в односторонньому порядку нашi українськi друзi з порушенням базових угод щодо Чорноморського флоту. Й ми домовляємося для того, щоб цю проблему врегулювати, вона нiкуди не зникла", - заявив Лавров.

При цьому російський міністр висловив упевненість у тому, що це питання буде вирiшене.

Реклама:

"Я в цьому не сумнiваюся. Ми, до речi, запропонували все те, що буде заощаджено за рахунок вiдкликання односторонньої вимоги такi платежi здiйснювати, додатково вкладати в соцiальну iнфраструктуру Севастополя", - сказав глава МЗС Росії.

Говорячи про двостороннi вiдносини Росiї й України, Лавров наголосив, що їх головний змiст полягає не лише "в безплiдних переговорах щодо цiни на газ".

"Це частина наших домовленостей, i домовленостi потрiбно виконувати. Компанiї двох країн, мiнiстерства енергетики двох країн, та й глави урядiв i президенти займаються цими питаннями не в утилiтарному планi - цiна буде така або така, а в контекстi набагато ширшому: в контекстi розумiння, як нам поглиблювати наше стратегiчне партнерство з Україною", - сказав Лавров.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: