ВВП Іспанії продовжує знижуватися

Середа, 23 січня 2013, 15:15

Рецесія в Іспанії посилилася в останньому кварталі 2012 року на тлі того, що уряд прем'єр-міністра Маріано Рахоєм затвердив п'ятий пакет жорсткої економіки, щоб скоротити дефіцит бюджету.

Про це передають "Вести" з посиланням на матеріали банку Іспанії.

Згідно з повідомленням, ВВП падає шостий квартал поспіль, падіння склало 0,6% в порівнянні з попереднім кварталом, коли скорочення склало 0,3%. 

"При цьому скорочення економіки збіглося із прогнозом економістів, опитаних Bloomberg", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Як зазначається, хоча прибутковість 10-річних облігацій Іспанії знизилася до 5,1% в порівнянні з рекордом в 7,75%, Іспанія і раніше платить по своєму боргу на 356 базисних пунктів більше, ніж Німеччина.

"Важко зрозуміти, що зараз йде відновлення, - сказала головний економіст консалтингової фірми Analistas Internacionales Financieros Сара Баліна. - Ще більш сильне скорочення бюджету буде необхідно незалежно від того, знизить ЄС мета по дефіциту бюджету Іспанії чи ні".

Європейська комісія оголосила, що Іспанія, ймовірно, не досягне мети щодо дефіциту бюджету в 2012 році, навіть якщо в останньому кварталі скорочення бюджету буде максимальним.

Очікується, що ВВП скоротиться на 1,4% в 2012 році і настільки ж в 2013 році. Дефіцит бюджету, відповідно до очікувань, у 2012 році склав 8% ВВП, а в 2013 році показник скоротиться до 6%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: