"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Козак пообіцяв працівникам "Укрзалізниці" підвищення зарплат

Середа, 23 січня 2013, 12:07

"Укрзалізниця" планує в цьому році підвищити зарплату залізничникам на 15%.

Про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Козак, передає "ЛІГАБізнесІнформ".

За словами Козака, галузева угода на 2013 рік підписана з боку залізничної адміністрації та профспілок. Сума зобов'язань складе 2,9 млрд гривень, що на 8% більше суми минулого року.

"Це і зміст культурних установ, і надання допомоги медпідприємствам, і матеріальна допомога, і позики на житло, і так далі. Крім того, це і навчання, і підвищення кваліфікації залізничників", - сказав він.

Реклама:

Також, за словами міністра, відповідно до галузевої угоди та фінансового плану на 2013 рік, зарплата залізничникам буде підвищена на 15%.

Між тим, Козак зазначив, що за останні п'ять років українські залізниці понесли збитки від пасажирських перевезень на суму близько 30 млрд гривень.

"В Україні найдешевші пасажирські залізничні перевезення в країнах СНД. В Росії квитки на залізничні перевезення дорожче в п'ять-шість разів", - сказав він.

Нагадаємо, 16 січня представники профспілкових організацій залізничників вийшли на мітинг з вимогою підвищити годинні тарифні ставки і посадові оклади працівників залізничного транспорту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!