"АероСвіт" може залишити працівників без зарплат

Середа, 23 січня 2013, 08:51

У разі банкрутства авіакомпанії "АероСвіт" її співробітникам можуть бути не виплачені борги по зарплаті на загальну суму близько 70 млн гривень.

Про це пише "Комерсант-Україна".

Як пише видання, 22 січня пройшов мітинг співробітників авіакомпанії "АероСвіт" біля адміністрації президента.

У мітингу брали участь представники незалежних профспілок бортпровідників, авіатехніків і пілотів "АероСвіту" за підтримки Конфедерації вільних профспілок України. Висловити солідарність з колегами прибули співробітники авіакомпаній "Донбасаеро" і "Дніпроавіа", "Укрзалізниці", КП "Київський метрополітен" та ДП "Антонов", пише газета.

Реклама:

Голова профспілки "Асоціація працівників льотного складу цивільної авіації" Вадим Рачительний розповів, що за останніх два місяці керівництво "АероСвіту" заборгувало працівникам близько 70 млн гривень заробітної плати.

Працівники побоюються, що їм не буде виплачена вихідна допомога.

"Масові звільнення почнуться в лютому, багато співробітників компанії отримали повідомлення про це за два місяці до звільнення - в грудні минулого року. Співробітникам обіцяні компенсації, але є побоювання, що їх не виплатять", - зазначив Рачительний.

"Скільки саме співробітників планується звільнити, в "АероСвіті" досі не повідомляють. На початку 2012 року в компанії значилося 2,568 тис осіб", - йдеться в повідомленні.

Як пише видання, вирішити питання з виплатою зарплати пообіцяли в прокуратурі.

У прес-службі прокуратури Київської області повідомили, що вже внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактами невиплати зарплати співробітникам авіакомпанії і "грубого порушення трудового законодавства".

Крім того, в прокуратурі нагадали, що минулого року двічі домагалися від компанії погашення боргів по зарплаті - на 24,31млн гривень та 19 млн гривень.

Як відомо, 29 грудня 2012 госпсуд Київської області відкрив провадження у справі про банкрутство "АероСвіту". З ініціативою банкрутства виступив сам перевізник: на 27 грудня 2012 року його заборгованість перевищила 4,2 млрд гривень при загальній балансовій вартості активів 1,46 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!