"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ватикан втрачає по 40 тисяч доларів на день через банківські карти

Вівторок, 22 січня 2013, 20:24

Ватикан втрачає близько 40 тисяч доларів на день через заморожування італійським центральним банком операцій з банківськими картами всередині Ватикану.

Про це повідомляє plusworld.ru з посиланням на CWN.

Як повідомляється, італійська влада заморозили банківські операцій з картами у Ватикані з 1 січня, заявивши, що на даний момент Ватикан не відповідає європейським стандартам щодо протидії відмиванню грошей.

Консультант Ватикану з безпеки банківської системи Рене Брюелхарт висловив здивування у зв'язку з подіями, що відбуваються, вказуючи на те, що Ватикан отримав оцінку "добре" від європейських банківських експертів липні минулого року, і з часу прийняття нових заходів безпеки в минулому році інші європейські країни не висловили серйозної стурбованості щодо банківської практики Ватикану.

Реклама:

Дії італійських регуляторів щодо Ватикану, очевидно, були викликані скаргами, які були подані до того, як нові стандарти безпеки Ватикану були введені в дію.

Чиновники Ватикану шукають шляхи для відновлення операцій з банківськими картами. На даний момент відвідувачі зобов'язані платити готівкою за відвідування музеїв Ватикану та інших операцій всередині Ватикану.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!