Франція хоче стягнути податки з Facebook, Google і Apple

Вівторок, 22 січня 2013, 15:04

Кабінет президента Франсуа Олланда намагається знайти підходи, які б обклали додатковими податками найбільші інтернет-компанії, такі як Facebook, Google, Amazon, Apple.

Про це передає CyberSecurity з посиланням на видання Le Mond.

Як пише видання, проблема для Європи полягає в тому, що сучасний єдиний європейський економічний простір має низку нюансів, які дозволяють транснаціональним компаніям порівняно безболісно маніпулювати фінансовими потоками, переводячи їх у країни з більш привабливими податковими режимами.

Саме тому майже всі інтернет-компанії відкрили свої європейські штаб-квартири в Ірландії, де найнижча ставка на корпоративні доходи, і туди збирають з усієї Європи виручку, сплачуючи з неї податки.

Реклама:

У результаті такі країни, як Німеччина, Франція, Італія та інші основні фактичні генератори грошей для інтернет-корпорацій недоотриують мільярди євро податків, хоча саме їх громадяни є основною аудиторією компаній.

Франція думає над тим, як все-таки зобов'язати інтернет-компанії платити французькі податки у Франції, а не гнати гроші в Ірландію, пише видання.

Кабінет Олланда запропонував один такий сценарій: країна запропонувала зробити об'єктом оподаткування персональні дані. Чим більша база користувачів у компанії, тим більший податок вона платить.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!