Nokia планує випуск облігацій на сотні мільйонів

Вівторок, 22 січня 2013, 10:45

Nokia планує випустити корпоративні облігації приблизно на 750 млн євро, які необхідні компанії для підвищення стабільності її фінансового становища.

Про це передає CyberSecurity.

Згідно з повідомленням, рада директорів компанії ще має схвалити випуск боргових інструментів, тоді як на даний момент такої згоди ще немає.

"Джерела в компанії говорять, що компанія обговорює випуск бондів за досить низькими ставками, щоб зробити їх привабливим інструментом для консервативних інвесторів. Зараз CDS за бондами компанії Nokia мають 592 базисних пунктів", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

Нагадаємо, Nokia зараз конкурує на світовому ринку телекомунікаційного обладнання з компаніями Ericsson і Huawei. До недавнього часу Nokia була збитковою і отримати перший прибуток з моменту свого створення в 2007 році компанія змогла лише в минулому році. Цього вдалося домогтися за рахунок агресивного зрізання витрат усередині компанії і звільнення частини співробітників.

"Nokia показує деякі покращення в сенсі фінансових результатів, але враховуючи складну ситуацію в галузі, а також ту обставину, що Nokia значно менше за масштабами, ніж Ericsson, рейтинг її боргових паперів буде десь на рівні ВВ", - говорить аналітик банку Societe Generale Роберт Джагер.

Зараз боргові інструменти Nokia рейтингуються на рівні BВ-за шкалою S&P і Fitch Ratings та на рівні Ba3 за шкалою Moody's. Всі три рейтинги мають негативний прогноз.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: