"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

McDonald's заплатить мусульманам 700 тисяч доларів за брехню

Вівторок, 22 січня 2013, 09:27

Керівництво мережі ресторанів McDonald's погодилося заплатити штраф у розмірі 700 тисяч доларів членам мусульманського співтовариства Детройту.

Про це передає "Лента.ру" з посиланням на Associated Press.

Корпорацію McDonald's звинуватили в тому, що в її рекламних оголошеннях міститься неправдива інформація про те, що продукти нібито приготовлені відповідно до мусульманських правил.

Як пише видання, позов до корпорації у вересні 2011 року подав житель міста Дірборн-Хайтс штату Мічиган Ахмед Ахмед. За словами позивача, в одному з ресторанів McDonald's він купив гамбургер з куркою, який, як він незабаром виявив, не був халяльним (тобто дозволеним мусульманам для вживання).

Реклама:

За словами адвоката Ахмеда, в США є тільки дві філії McDonald's, в яких продають халяльну їжу. Обидва цих ресторани знаходяться в Дірборн-Хайтс, де живе одне з найбільших мусульманських співтовариств Америки.

Однак, як стверджує адвокат, коли в ресторанах закінчуються халяльні продукти, для приготування страв використовуються звичайні інгредієнти. За його словами, ці дані він отримав "з джерела, близького до роботи" ресторанів.

Згідно з умовами позову, гроші, отримані в якості штрафу, повинні бути направлені всім постраждалим - тобто всім покупцям, що купували їжу в ресторанах з моменту їх відкриття. Оскільки це не представляється можливим, гроші вирішили розподілити між медичною клінікою Детройта, Арабським національним музеєм США і адвокатами.

Раніше, в 2002 році, корпорація McDonald's погодилася виплатити 10 мільйонів доларів індуїстській організації. Тоді індуси звинуватили компанію в тому, що на упаковці картоплі-фрі містилася неправдиве маркування цієї страви як вегетаріанської. Між тим, рослинна олія, на якій підсмажується картопля, містить незначну кількість баранячого жиру, який використовують для запаху.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: