МВС віддало бізнесменам 28 мільйонів за паперові бланки

Вівторок, 22 січня 2013, 08:49

МВС за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ "Укрспецполіграфія" на виготовлення паперових бланків на суму 27,91 млн гривень.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Як зазначається, замовлено 500 тис довідок-рахунків, 220 тис актів приймання-передачі транспортних засобів (ТЗ), 500 тис свідоцтв про закінчення закладу з підготовки водіїв, а також значно меншу кількість тимчасових талонів на право керування ТЗ, дозволів на придбання зброї та інші дії з предметами та матеріалами, що підпадають під дію дозвільної системи.

"Також замовлено 10 тис бланків дозволів на встановлення та використання на транспортному засобі спеціальних звукових та світлових сигнальних пристроїв синього кольору", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

В тендері брали участь чотири компанії. Дві з них - держпідприємство "Київська офсетна фабрика" та ТОВ "Український папір" - пропонували виконати замовлення значно дешевше від переможця, за 19,89 і 20,46 млн гривень відповідно.

Як пише видання, ці заявки було відхилено, оскільки виявилось, що у запропонованих зразках продукції ці учасники виконали один з елементів захисту бланків, а саме емблему МВС, за технологією виготовлення голографічних захисних елементів з використанням лазерного гравіювання. Тоді як міністерство вимагало друкувати свою емблему способом мікрометалодруку.

Відтак до участі в тендері було допущено лише фірму-переможця та концерн "ЄДАПС".

Засновниками ТОВ "Укрспецполіграфія" є Михайло Коновал, Георгій Кувелас та Володимир Шевченко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!