Німеччина позичить Україні мільйони для стимулювання бізнесу

Понеділок, 21 січня 2013, 19:59

Мінфін підписав договір з KfW щодо надання позики у розмірі 10 млн євро і грант у розмірі 2 млн євро для проекту підтримка малих і середніх підприємств.

Про це передає "Інтерфакс-Україна" з посиланням на повідомлення Нацбанку.

"Кошти позики будуть направлені на фінансування інвестиційних проектів МСП через українські банки - партнери фонду в гривні і євро, а кошти гранту - на фінансування супровідних заходів щодо впровадження проекту, зокрема на консультаційну підтримку банків - партнерів фонду та МСП", - йдеться в повідомленні .

Умовами проекту передбачено можливість ліміту розміру процентної ставки для МСП з метою полегшення їх доступу до кредитів для фінансування інвестиційних проектів: розмір процентної ставки визначатиметься наглядовою радою фонду при узгодженні кредитних продуктів проекту.

Реклама:

"Усунення фактора валютного ризику дозволяє обмежити розмір процентної ставки до рівня, значно нижчим від ринкового", - підкреслюється в повідомленні.

За умовами проекту, позики в гривні будуть надаватися малим і середнім підприємствам з кількістю працівників до 250 осіб на строк до п'яти років і в розмірі, що не перевищує суми, еквівалентної 250 тис євро.

Реалізація проекту планується через українські банки-партнери фонду за принципом другого рівня: представники малого та середнього бізнесу повинні будуть звертатися в один з банків-партнерів фонду для ознайомлення з порядком подачі заявки на отримання кредиту.

У повідомленні вказується, що банками-партнерами проекту стали Мегабанк, банк "Київська Русь", Кредитпромбанк, "ПроКредит Банк", Український професійний банк, Златобанк і Укргазбанк.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!