Росія у 2012 році перевиконала план з експорту зброї

Понеділок, 21 січня 2013, 11:59

Росія в 2012 році перевиконала план з експорту озброєння та військової техніки за кордон майже на 12%.

Про це повідомляють "РИА Новости" з посиланням на директора Федеральної служби з військово-технічного співробітництва Олександра Фоміна.

"За попередніми підсумками - остаточні підсумки ми підіб'ємо в кінці січня - на початку лютого, на сьогоднішній день обсяг експорту продукції військового призначення за кордон склав 15,16 млрд доларів, з точки зору плану він виконаний на 111,8%", - заявив Фомін.

У грудні 2012 року експорт російського озброєння і військової техніки перевищив 14 млрд доларів при запланованих 13,5 млрд доларів. У порівнянні з 2011 роком військовий експорт Росії виріс на 2 млрд доларів (з 13,2 млрд доларів).

Реклама:

У 2012 році Росія почала і відновила військову співпрацю з зарубіжними партнерами, серед яких Фомін назвав Гану, Оман, Танзанію і Афганістан.

У загальній складності російська військова продукція поставляється в більш ніж 80 країн світу. Найбільшим покупцем є Індія, яка купила винищувачі Су-30МКІ і замовила модернізацію винищувачів МіГ-29 до версії МіГ-29UPG.

За обсягами військового експорту Росія займає друге місце після США. При цьому в останні роки поставки російського озброєння і військової техніки за кордон ростуть.

За словами Фоміна, з 2003 року російський військовий експорт збільшився в три рази.

Крім того, майже в три рази зріс портфель замовлень на російську військову продукцію. Як розповів глава ФСВТС, портфель замовлень на озброєння і військову техніку зараз перевищує 46 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: