"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Лікарня накупила дорогущого газу по 876 доларів

Понеділок, 21 січня 2013, 08:48

Бобринецька центральна районна лікарня Кіровоградської області уклала угоду з "Кіровоградгаз" на постачання природного газу по ціні, яка перевищує звичайний рівень.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Вартість угоди становила 1,4 млн гривень.

Як зазначається, упродовж 2013 року "Кіровоградгаз" повинен забезпечити постачання 200 тис м3 газу.

Реклама:

"Згідно з тендерною документацією акцептована ціна за один кубометр газу склала 7,006 тис гривень. Тобто 1 тис м3 газу, який лікарня закуповує  за кошти місцевого бюджету, обійшлася по 876 доларів", - йдеться у повідомленні.

Разом з тим, на офіційному сайті самого "Кіровоградгаз" тариф на газ для установ та організацій, що фінансуються з державного і місцевих бюджетів, зазначений у розмірі 4,719 тис гривень або близько 590 доларів.

Цей тариф діє з 1 січня 2012 року, повідомлень про його зміну на сайті немає.

Тендер проведено за неконкурентною процедурою "закупівля у одного учасника", обґрунтовуючи це відсутністю конкуренції, пише видання.

Власником 51% акцій ВАТ "Кіровоградгаз" станом на початок 2012 року була НАК "Нафтогаз", ще 32,74 % належало ТОВ Iнвестицiйна компанiя "Фiнлекс-Iнвест" Дмитра Фірташа.

Основним засновником останньої у 2006-2012 роках була компанія "Мейтекс Інвестмент (Груп) Лімітед", зареєстрована у Гонконгу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!