Asus і Acer припиняють виробництво нетбуків

Середа, 2 січня 2013, 20:22

П'ять років проіснували нетбуки, і тепер найбільші їх виробники компанії Asus і Acer зупиняють виробництво.

Про це передає "УНІАН" з посиланням на The Guardian.

"Насправді, кількість проданих нетбуків в 2013 році буде дуже близькою до нуля, і ринок нетбуків офіційно припинить своє існування після продажу запасів компаній Asus і Acer", - пише The Guardian.

У повідомленні говориться, що компанія Asus, першою випустила масовий нетбук, а саме модель Eee PC 700, а також Acer - один з найбільших гравців ринку - продовжували випускати нетбуки з розрахунком на споживачів в південно-східній Азії і Південній Америці.

Реклама:

Але у міру появи недорогих планшетів і смартфонів попит на нетбуки продовжував знижуватися.

У підсумку компанії вирішили повністю припинити їх поставки. У січні 2010 року американська компанія Apple представила на ринку свій перший iPad, і вже в квітні 2010 року він поступив в продаж.

До середини 2010 року ряд інших компаній оголосили про виробництво своїх власних планшетів на базі Android і, відповідно, нетбук виглядав річчю "минулого року".

Примітно, що першою країною, де продажі нетбуків почали падати, був ринок США, де саме iPad отримав успіх.

Газета пише, що іронія полягає в тому, що iPad коштує дорожче, ніж нетбук, і, можливо, менш функціональний. Але він дійсно більш компактний, ніж нетбук, і має набагато кращу батарею.

Ключовим за статистикою ринку виявився 2011 рік, коли поставки планшетів склавли 63 млн проти 29 млн штук нетбуків. За рік до цього статистика була протилежною 23 млн - планшетів проти 39 млн штук нетбуків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!