"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Світові багатії збільшили свої статки на мільярди доларів

Середа, 2 січня 2013, 11:44

100 найбагатших людей на Землі за підсумками 2012 року збільшити свій сукупний статок на 241 мільярд доларів до 1,9 трильйона.

Про це свідчить Bloomberg Billionaire Index, передає "Лента.ру".

Найбільшою мірою приріст був забезпечений за рахунок мільярдерів, які тримають свої гроші в телекомунікаційних активах і рітейлі.

Самим щасливим багачем року виявився іспанець Амансіо Ортега, засновник торгової мережі Inditex. Його статок збільшився на 22,2 млрд доларів до 57,5 ​​млрд, так що він зміг випередити власника Berkshire Hathaway Уоррена Баффета і вийти на третє місце в загальному списку мільярдерів.

Реклама:

Акції його компанії виросли за рік на 66,7%

Лідерство в списку за підсумками року утримав Карлос Слім. 72-річний мексиканець примножив свої статки на 13,4 млрд доларів або 21,6%.

Найбільших втрат в доларовому вираженні зазнав бразилець Айке Батіста - його кошти зменшилися на 10,1 млрд доларів. Цікаво, що рік тому він обіцяв стати найбагатшою людиною на планеті до 2015 року.

В цілому мільярдерам допомогло загальне зростання на світових фондових ринках.

Глобальний індекс MSCI World збільшився на 13,2%, а основний показник американського широкого ринку Standard & Poor's 500 - на 13,4%. Європейські індекси значно виросли в другій половині року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!