США вдалося уникнути "фіскального обриву"

Середа, 2 січня 2013, 09:57

Палата представників Конгресу США увечері 1 січня підтримала бюджетну угоду, що запобігає підвищенню податків для більшості американців і не допускає "фіскального обриву".

Про це повідомляє "Лента.ру" з посиланням на Agence France-Presse.

Угода передбачає скасування податкових пільг для громадян США, чий річний дохід перевищує 400 тис доларів (450 тис доларів для сімей).

В результаті прийняття угоди автоматичний секвестр бюджету - скорочення загальних витрат бюджету США на 1,2 трильйона доларів в 2013-2021 роках - відкладається на два місяці.

Реклама:

Документ був схвалений 257 голосами членів Палати представників проти 167 голосів. Для остаточного ухвалення угоди воно повинне бути підписане президентом США Бараком Обамою. Як очікується, це відбудеться в найближчі години.

Згідно з документом, громадяни США з річним доходом понад 400 тис доларів повинні будуть платити податки в розмірі 39,6%.

Крім того, угода передбачає підвищення податку на нерухомість вартістю від 10 млн доларів. Як очікується, ці заходи дозволять збільшити держдоходи на 600 млрд доларів протягом 10 років.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!