Нацбанк зняв обмеження переказів інвалюти за кордон

Субота, 19 січня 2013, 10:19

Нацбанк зняв обмеження граничної суми розміщення іноземної валюти фізичними особами-резидентами, які отримали індивідуальну ліцензію НБУ.

Про це повідомили у регулятора, передає УНІАН.

Згідно із повідомленням, відповідне рішення затверджено постановою Нацбанку від 14 грудня 2012 року № 531 "Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України" і набуває чинності з 25 січня 2013 року.

"На даний момент фізичні особи-резиденти можуть здійснювати переказ іноземної валюти без обмежень на підставі ліцензії", - йдеться в повідомленні НБУ.

Реклама:

Крім того, зазначається, що постановою № 531 вдосконалено процедуру документування операцій із переказу коштів фізичними особами в банківських установах.

"Також повідомляємо, що Нацбанком скасовано зобов'язання ведення журналу обліку здійснених в іноземній валюті переказів за межі України і виплати цих переказів, а також журналу обліку здійснених у межах України за дорученням фізичних осіб-нерезидентів переказів у нацвалюті й виплати цих переказів, оскільки вказані операції відображаються в електронному вигляді", - зазначається в повідомленні Нацбанку.

Як повідомлялося, нещодавно у агентстві S&P заявили, що запровадження обов'язкового продажу валютної виручки свідчить про небажання НБУ проводити політику гнучкішого валютного курсу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!