НБУ почав скуповувати у населення дорогоцінні метали

П'ятниця, 18 січня 2013, 18:47

НБУ почав скупку у населення банківських металів у вигляді мірних зливків та дорогоцінних металів у вигляді брухту за конкурентними цінами.

Про це йдеться у повідомленні Нацбанку.

У НБУ повідомили, що для виконання покладених на нього функцій, щодо забезпечення накопичення та зберігання золотовалютних резервів, банк почав купувати у населення банківські метали та дорогоцінні метали.

"Зміна закупівельних цін проводиться щоденно в разі зміни світових цін на дорогоцінні метали, а інформація про ціни розміщується на офіційному інтернет-представництві Нацбанку", - повідомили у регулятора.

Реклама:

Як повідомили у відомстві, закупівля Нацбанком у населення банківських металів у вигляді мірних зливків та дорогоцінних металів у брухті здійснюється без утримання податку на доходи фізосіб.

Нагадаємо, за 2012 рік золотовалютні резерви НБУ зменшилися на 7,25 млрд доларів (22,8%), з 31,79 млрд доларів до 24,55 млрд доларів.

Як повідомлялося, на початку 2013 року керівник групи радників голови НБУ Валерій Литвицький заявив, що розмір резервів залишається достатнім, незважаючи на скорочення в 2012 році на 22,8%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!